~ De første ville vekstene og i det siste (Marauriel ~) hits
Forside Add meg Om meg Kontakt

~ De første ville vekstene og i det sisteNå i det siste har det vært mange fine dager, mange solfylte dager.  Og ting fra jorda vokser og gror som bare det. Fordelen med et mildt kystklima er at våren ofte kan komme med sine første tegn tidlig her. Løvetannblader er det masse av. Løvetann er en av våre mest kjære nyttevekster. Flere burde ta i bruk slike planter som mange kanskje ellers ville sett på som ugress, men løvetann er så mye mer enn det, den er en virkelig god og  ettertaktet medisinplante og matplante. Full av jern, kalium, vitaminer og utrolig masse næring. Kanskje en av de mest næringsrike vanlige plantene vi har her i landet. Så nå er tiden for å begynne med å sanke og bruke og  lagre dem. Best å bruke løvetannblader direkte i mat mens de enda ikke er for store. Jeg har de siste dagene fått plukket noen buncher med blader til tørking. Siden jeg enda ikke har gått til anskaffelse av et hendig tørkeapparat så henger jeg dem foreløpig bare opp på et varmt, tørt og mørkt rom for dette. Men har planer om å investere i et billig men bra tørkeapparat om ikke lenge.  Ellers er det kommet godt med skvallerkål, marikåpe og et par andre som smått har kommet.  Pluss mye skudd på trærne. Denne tiden er så fin, og jeg gleder meg til Mai, det må være en av favorittmånendene mine.

 Denne helgen tok jeg også å laget litt Skvallerkålpesto, enke log god måte å bruke denne på. Skvallerkål er også en plante som så og si vokser overalt hvor det er folk og bebyggelse. I mange hager er den sett påsom et ugras men heldigvis begynner mange å få opp øynene for bruksområdene og egenskapene til  skvallerkålen, jeg personlig har dilla på skvallerkål, en av favorittene å ha i salat, smoothie, og som sagt til pesto.

Og i dag ble det en enkel middag siden jeg ikke orket å lage så mye mat. Havrepasta med soyafløte, næringsgjær, med litt skvallerkålpesto, bønner, brokkoli og tomat. Hadde litt lite olje igjen derfor ble den kanskje en anelse tørrere enn hva den skal være, men godt var det. Synes skvallerkål har en litt lignende smak som selleri, veldig friskt og godt. 

Her ser man litt skudd av Geitrams som har begynt å komme, har ikke blitt så store men de skal heller ikke være så store for å bla kunne brukes som et alternativ til Asparges :) Har ikke prøvd det enda men som den urtegale damen jeg er må jeg jo prøve ut det.

Marikåpe såklart. En utmerket urt for kvinner og kvinnelige plager. Skal tørke litt mer av dem til te senere. Har lagt merke til at den faktisk kan ha en dempende effekt på menstruasjonssmerter om man inntar den 2 dager om dagen.

På den lille turen min i dag oppdaget jeg endelig et etterlengtet syn, nye skudd av Brennesler. Som mange sikkert vet er Brennnesle  en fantastisk bra styrkende plante proppfull av næring. Og også god som mat,bla i den klassiske Brenneslesuppa. Gleder meg til å lage suppe igjen, det er faktisk veldig godt synes jeg. Skikkelig vårmat.

Denne uke håper jeg på å finne litt Ramsløk også. En ettertraktet og utrolig god plante som selv profesjonelle kokker er ute etter. Og helt gratis, fra moder jord.  Blir spennende å se om det  er kommet noe. Fant i fjor  et "eget" sted med ramsløk, selv om sikkert flere vet om det, hehe.

Tok også å plantet disse tre en dag forleden. Kun for spiring i vinduskarmen før jeg flytter om enten til større potter med de to til venstre eller plante dem ute i pallekarmer/plantekasser. Basilikum,koriander og tomat. Skal få til å plante noe i pallekarmer ute også i år. Et fint sted å begynne. Om noen har tips for å få til tomat setter jeg pris på det. Først og fremst dyrking i potte. Vet ihvertfall de trenger mye sol og varme.

Må også vise dere  bilde av en ny oppskrift på Raw brownies som jeg testa ut. Den defintivt enkleste og fort gjorte oppskriften jeg har funnet, og i tillegg på norsk. Veldig godt å lage disse om man vil ha noe god raw snacks og i tillegg ikke orker å bruke en tidkrevende prosess. De består enkelt og greit kun av valnøtter, dadler, litt lønnesirup, vaniljepulver, havsalt og rått kakaopulver. Kjempegode. Oppskrift her 

Har fått hekta på plagg og kjoler med kriss kross utrigning i det siste. En "trend" jeg faktisk liker, hihi.

Ellers prøver jeg å få til et par spennende ting for tiden om jeg ikke gir opp. Stay tuned.

 

> Plukker du noen ville vekster, eller er du intressert i det ?


 

 • Ingen kommentarer  Skriv en ny kommentar

  Marina Aurora

  Marina Aurora

  Jeg er Marina, en liten huldre/alveskapning som på en eller annen måte har forfjamse seg inn i menneskers samfunn. Jeg bestemte meg for å ha denne bloggen oppe for å skrive litt om det som opptar meg, om det som bringer glede og lys i dagene mine, om turer og naturopplevelser som gir meg mye mening og alt annet jeg kommer på og føler for. Jeg sliter for tiden med mye fysiske og plagsomme symtomer, og utmattelse som mest sannsylig og med høy sikkerhet er den trassige tilstanden M.E. Derfor tenkte jeg å holde oppe denne bloggen for å få ut litt som ligger på hjertet eller skrivetrang i tider jeg ikke klarer å gjøre alt for mye annet eller når jeg ikke føler meg på topp. Jeg har gode dager og dårlige dager og de gode dagene setter jeg pris på mer enn noe annet. Jeg er ellers veldig intressert i historie, kultur, kunst, folklore, vegansk mat, musikk, naturen og turopplevelser, dyr, hekseri og mye annet. ~

  Follow on Bloglovin

  Kategorier


  Blogg Diverse Film og Litteratur Historiske opplevelser Kreativitet og kunst Mat og oppskrifter Natur Om meg Personlig Turer og naturopplevelser Veganisme

  Arkiv


  Mars 2018 Februar 2018 Juni 2016 Mai 2016 April 2016 Mars 2016 Desember 2014 Juli 2014 Mai 2014 April 2014

  Siste innlegg


  Du vet ikke hvor sterk du er før å være sterk er det eneste valget du har Hestehov i Februar Tilbake igjen Sunnere Vegansk Snacks: Grønnkålchips 190616 17 Mai 050516 Oppdatering ~ Loppemarkedfunn ~ Smerter ~ De første ville vekstene og i det siste Ikke den jeg er

  Lenker


  blogg.no Få din egen blogg!

  Design


  Ina Anjuta

  Annonse