Marauriel ~ - hits
Forside Add meg Om meg Kontakt

050516 Oppdatering
Da var det omsider blitt Mai. Mai, en fantastisk nydelig måned da alt virkelig blir irrgrønt og det  går mot sommer. Forventingene bobler og håper  vokser med sola og alle blomstene. Og  det gjør  det litt mer levelig å ha ME. Selv om høsten alltid vil ta opp en spesiell plass i mitt hjerte.  I det siste har jeg følt at jeg har fått mange gode dager, hatt mange fine opplevelser og  møte med mennesker. Følt meg takknemlig over det som skjer meg og godheten jeg møter i andre, for de fine vennene jeg har. Den seirer alltid til slutt, godheten. Og så glad overmange små ting generelt.  Så i dag har jeg en veldig laidback, avslappet dag for å lade  opp batteriene, skal se nyeste episoden av Game of thrones. Jeg prøver å stole på håpet,  stole på reisen, rett og slett, jeg føler meg stolt av meg  selv for det jeg  gjør. Mange ting å glede seg til for meg nå for tiden.

Gikk på en nydelig fjelltur opp til Sjurvarden fra en ny rute på framsiden av fjellet sammen med bestekompisen den 1 Mai. Ikke langt fra der pappa bor. Kjempefin og idyllisk dalmed løvskog og med skogbunn dekket av hvitveis og kusymrer.

Lite slår den storslåtte utsikten på toppen. Ser langt utover havet. <3

Dagen før hadde jeg lagd en rawfood kake i anledning Beltane/Walpurgis (Valborgsnatt)/1.Mai. Aldri prøvd  denne før og den ble veldig frisk og god.  Det er altså en rå sitronkake laget av nøtter, kokos og  naturlig søtning, og såklart sitron. Pyntet med finfine kusymrer og bringebær. Må nok pefeksjonerest litt til men fornøyd med resultatet. Elsker virkelig å lage rawfood kaker.

Kvelden og natt til 1.Mai storkoste jeg meg medmeg selv og den ene pusen min, Peder utenfor huset og tente bål og bare nøt kvelden og natten. Med litt drikke til såklart, hehe.

Mat jeg lagde den 30 April, potet og kidneybønneburgere jeg hadde liggende, potetbåter (ja,jeg er glad i potet, haha), salat og  ramsløksdressing med havrerømme.

Fant nemlig litt Ramsløk på ramsløkstedet mitt på Averøya. Ikke så store blader enda men det har sikkert blitt mye mer nå og i tiden framover, skal tilbake å plukke mer. Ramsløk er blitt en ganske populær vill plante å plukke. Den er til og med etterpsurt hos kokker og blir regnet som norsk gourmedmat. Kjempegod å lage feks pesto av eller pure så har man hele året.
Plukket litt med meg likevel.

Føles ellers ut som ting går i riktig retning for meg og håper det er riktig.

Her er et antrekksbilde fra denne uka.


> Liker du Mai ? Har du gjort noe fint i det siste ?

 

 

///
 

 • ~ Loppemarkedfunn  Var en liten tur innom det lokale loppemarkedet denne helga. Var faktisk mye fint og spennende der. Men jeg prøver å ikke kjøpe så mye jeg faktisk ikke trenger. Samtidig så er det å kjøpe ting på loppemarked noe man kan gjøre med veldig god samvittighet. Jeg elsker loppemarked. Det er som å gå på skattejakt, man vet aldri hva for unike ting og gjenstander man kan finne, det er så koslig og gøy. Det er billig, og bra for miljøet, akkurat som med å handle på vintage og bruktbutikker. Håper det blir flere loppemarked på meg i år. Synes det er kosligst om våren og høsten.  Fant noen utrolig fine skatter på  dette ihvertfall, ble så glad!

  Fant denne kjempefine veska. Trengte faktisk en ny veske med bittelitt mer plass i også. Den har en veldig fin plante/blomster-detalj på seg og glidelåsendene er formet som blad.

  Og kanskje det fineste funnet. Nemlig dette vintage eller antikke gamle bordspeilet. Utrolig vakkert og det virker veldig gammelt, akkurat nøyaktig hvor gammelt vet jeg ikke så det er litt spennde å tenke på hvor gammel den kan være, men ikke eldre enn 100 år tipper jeg. For å sitere en av loppisvaktene: "sekkert  stængammal!" :D

  Nydelig vintage og alvete tekanne, håndlaget i England en gang. Perfekt for en teelsker som meg. Må bare finne passende kopper.

  Et par glass/krukker jeg trengte for oppbevaring av diverse urter osv.

   

  > Liker du å dra på loppemarked ?

   

  ///

   

 • 060416 ~  I dag var jeg på en liten sykkeltur rundt her og ut mot det nydelige strandområdet ikke så langt unna der jeg bor.  Brukte å dra dit ofte før for å søke ro og fred, og  den roen og freden får man enda når man drar dit, spesielt nå som det ennå ikke er så mye folk ute overalt, og ingen folk som er på hyttene som ligger omkring. Det er en skikkelig fin og avskjermet liten strand mellom bakkar og berg så og si i strand/kystområdet jeg snakker om, mange vet om den men den har liksom en veldig skjermet og nesten magisk plassering. La også merke til at bjørketrærne har begynt å fått blader, og tenkte i den anledning å muligens prøve meg på å tappe litt bjørkesevje før det er for sent. Erfaringer og tips tas i mot med takk. Sevjen av bjørk smaker veldig søtlig, mye pga søtstoffet xylitol og  er også proppet av mange forskjellige næringsstoffer. Det har faktisk vært lang tradisjon å tappe litt sevje fra bjørk også i Norge. Tok også noen bilder av dagens enkle antrekk for en gangs skyld. Ikke de mest detaljerte bildene men greit nok. Elsker som mange sikkert vet litt type Mori kei, eller heller dark mori stil og strega stilen og er veldig inspirert av den. Søk på det om du ikke vet hva det er. Men begge er veldig naturalistisk/natur/skogsinspirert og heksete, alvete osv, med ofte lag på lag, eller noe jeg er velg glad i, asymmetri på en veldig symmerisk måte, haha,det høres nok sikkert litt gjenstridig ut men jeg er feks glad i plagg som kan være litt lengre bak og kort foran slik som denne genserkjolen jeg har på meg i dag. Jeg er mest glad i naturtoner og helst duse farger, samme farger man finner i grunnfargene i naturen, og svart såklart, for alltid svart ;)

   

  Fant også ny vår/sommerjakke som jeg hade vært på utkikk etter på fretex for ikke lenge siden. Virkelig et fint funn, med tidenes største hette, veldig min stil og med litt sånn 1700-1800talls hettevibber, haha. Jeg elsker fine hetter.


   

  ///

   


   

 • Les mer i arkivet Mars 2018 Februar 2018 Juni 2016
  Marina Aurora

  Marina Aurora

  Jeg er Marina, en liten huldre/alveskapning som på en eller annen måte har forfjamse seg inn i menneskers samfunn. Jeg bestemte meg for å ha denne bloggen oppe for å skrive litt om det som opptar meg, om det som bringer glede og lys i dagene mine, om turer og naturopplevelser som gir meg mye mening og alt annet jeg kommer på og føler for. Jeg sliter for tiden med mye fysiske og plagsomme symtomer, og utmattelse som mest sannsylig og med høy sikkerhet er den trassige tilstanden M.E. Derfor tenkte jeg å holde oppe denne bloggen for å få ut litt som ligger på hjertet eller skrivetrang i tider jeg ikke klarer å gjøre alt for mye annet eller når jeg ikke føler meg på topp. Jeg har gode dager og dårlige dager og de gode dagene setter jeg pris på mer enn noe annet. Jeg er ellers veldig intressert i historie, kultur, kunst, folklore, vegansk mat, musikk, naturen og turopplevelser, dyr, hekseri og mye annet. ~

  Follow on Bloglovin

  Kategorier


  Blogg Diverse Film og Litteratur Historiske opplevelser Kreativitet og kunst Mat og oppskrifter Natur Om meg Personlig Turer og naturopplevelser Veganisme

  Arkiv


  Mars 2018 Februar 2018 Juni 2016 Mai 2016 April 2016 Mars 2016 Desember 2014 Juli 2014 Mai 2014 April 2014

  Siste innlegg


  Du vet ikke hvor sterk du er før å være sterk er det eneste valget du har Hestehov i Februar Tilbake igjen Sunnere Vegansk Snacks: Grønnkålchips 190616 17 Mai 050516 Oppdatering ~ Loppemarkedfunn ~ Smerter ~ De første ville vekstene og i det siste Ikke den jeg er

  Lenker


  blogg.no Få din egen blogg!

  Design


  Ina Anjuta

  Annonse