Marauriel ~ Magic is everywhere, in the sea, in the sky, in the woods, in you -
Forside Add meg Om meg Kontakt

~ Ny viking/middelalderkjole ~For ikke så lenge sia fikk jeg endelig  anledning til å få sydd meg min første middelalder/viking-kjole (Jeg sier vikingtid fordi det er en modell som ble brukt både hos vikinger og de fleste andre europeiske land) en modell fra ca 500 til 1200 om jeg ikke husker feil. Det er jo det man kaller serk, underkjole. Må få utgi en stor takk til kjæreste Janne som hjalp meg utrolig mye med å få denne ferdig, uten henne hadde jeg trolig ikke klart å å få den så bra, hun gjorde mye av arbeidet, mens jeg lærte mye. Å sy selv er en utrolig fin og selvhjelpende prosess føler jeg.. bare det å  se hva den andre gjør, og skape noe man har på seg, det er jo spesielt. Jeg håper dette iallfall er begynnelsen på min sy-prosess, at jeg en dag kanskje vil klare å sy mesteparten av mine egne klær, iallefall har jeg jo lyst til å sy mye historiske drakter og kanskje litt cosplay. Jeg bestile dette stoffet på stoff og stil, det er ikke 100 % lin men veldig bra fordi om. Egentlig er den litt stor til meg, den er ikke hudnre prosent skreddersydd men det går fint med et bele. Brunt er også en farge jeg bruker mye og er en av favorittfargene mine. Jordfarger generelt er de fargene jeg er mest glad i. Har tenkt å sy en selekjole jeg kan ha over om ikke så lenge, tenker helst på å ha de i en naturlig og ikke for sterk rød-farge. Bildene jeg tok her er ikke av den beste kvalitet dessverre men de får duge:

 

> Har du sydd et historisk plagg før ?

 

- Marina Aurora

 

 

 

 

 • ~ Sunnmøre Middeladerfestival ~  Helga som var ble det for første gang arrangert en middelalderfestival her i fylket, Sunnmøre middelalderfestival med koslig og fin belliggenhet ved Sunnmøre museet der den tidligere middelalderkaupangen Borgund lå. Jeg hadde aldri vært der før såvidt jeg kan  huske men ble overrasket hvor fint det var der. Planen var egentlig å få med meg begge dagene av festivalen men det ble ikke anledning til det i år, så jeg håper virkelig det blir mulig neste år, det ser ut til at ble såppas til suksess at det skal arrangerest neste år også. Vi var superheldige med været, det var knallvær og sommer/vårstemning. På markedet møtte jeg også Janne og Ruben igjen og vi vandret sammen rundt på området og koste oss. Og som vanlig var det utrolig mye fint å se på som var til salgs i bodene, som jeg dessverre ikke hadde råd til da økonomien var litt innskrenket, men jeg fikk faktisk kjøpt meg en nydelig belteveske, noe jeg hadde ønsket meg lenge. De kan jo brukes til vanlig også. Møtte og snakket med Katrine igjen også og fikk kikke inni det superkoslige brune teltet dere kan se på et av bildene. Stemningen er alltid så fin på slike markeder, også her, virkelig synd jeg ikke fikk være der flere dager, men sånn er det nok en gang bare. Så og hilste på et par fra det lokale vikinglaget også. Har vurdert lenge å melde meg inn, men har vært litt turbulent med tanke på svingningene med den sosiale angsten min, men jeg vet at jeg bare må kaste meg ut i det om jeg virkelig vil. Jeg fortsetter å ha tro på meg selv, og jeg må slutte å tenke at jeg er så klønete.. Uansett var dette en nydelig dag med fine folk noen år tilbake i tiden, hihi. Nå gleder jeg meg til å få med meg Wardrunas konsert nede på Flåm og Gudvangen vikingmarked neste uke, gleder meg helt vilt til å se dem live i slike vakre, episke omgivelser. Her er litt bilder fra Sunnmøre marked:

   

  Meg og nydelige Janne :)


  Flotte vikingkvinnene, Sirir, ingrid og Katrine.

   

  Antrekket mitt, har kun en middelalderkjole, eller to nå da i skrivende stund (fikk jo hjelp til å sy en selv, yay) og den er litt for stor så jeg kombinerte bare det jeg hadde i skapet. Toppen har jeg aldri brukt før, og er fra Nordlys alveklær.


  Hadde så lyst på iallfall to av disse kjolene, i grønt og rødt.

  Museumsområdet, masse minnerike gamle hus

  Elsker disse blomstene.

  Et lite vikingskip, tror det tilhører vikinglaget eller noen derifra.
   

  > Har du vært på noen middelalder/vikingmarkeder i det siste ?

   

  Marina Aurora

   

   

 • Les mer i arkivet Desember 2014 Juli 2014 Mai 2014
  Marina Aurora

  Marina Aurora

  Jeg er Marina, en liten huldre/alveskapning som på en eller annen måte har forfjamse seg inn i menneskers samfunn. Jeg bestemte meg for å ha denne bloggen oppe for å skrive litt om det som opptar meg, om det som bringer glede og lys i dagene mine, om turer og naturopplevelser som gir meg mye mening og alt annet jeg kommer på og føler for. Jeg sliter for tiden med mye fysiske og plagsomme symtomer, og utmattelse som mest sannsylig og med høy sikkerhet er den trassige tilstanden M.E. Derfor tenkte jeg å holde oppe denne bloggen for å få ut litt som ligger på hjertet eller skrivetrang i tider jeg ikke klarer å gjøre alt for mye annet eller når jeg ikke føler meg på topp. Jeg har gode dager og dårlige dager og de gode dagene setter jeg pris på mer enn noe annet. Jeg er ellers veldig intressert i historie, kultur, kunst, folklore, vegansk mat, musikk, naturen og turopplevelser, dyr, hekseri og mye annet lignende. ~

  Follow on Bloglovin

  Kategorier


  Blogg Historiske opplevelser Kreativitet og kunst Mat og oppskrifter Natur Om meg Veganisme

  Arkiv


  Desember 2014 Juli 2014 Mai 2014 April 2014

  Siste innlegg


  Hvorfor Vegansk ? - for dyrene, miljøet, oss selv og helsa ~ Ny viking/middelalderkjole ~ ~ Sunnmøre Middeladerfestival ~ ~ 17 Mai 2014 ~ ~ Raw bringebærkake ~ ~ Den hemmelige dalen ~ Frisk start Ny blogg!

  Lenker


  blogg.no Få din egen blogg!

  Design


  Ina Anjuta

  Annonse  hits