Marauriel ~ - hits
Forside Add meg Om meg Kontakt

Sunnere Vegansk Snacks: GrønnkålchipsTenkte å tipse om et hakket bedre snackalternativ som jeg bare elsker. Sikkert mange som har hørt om det. Nemlig chips laget av grønnkål. Det høres kanskje litt rart eller ikke særlig godt ut men om man bruker rette krydre er det kjempegodt, mouthgasm for min del, hehe. Man må dog være forsiktig å ikke å steke dem for lenge, og passe på at de faktisk blir sprø nok. Kunne spist grønnkålchips døgnet rundt.

 

Du trenger:

En pakke grønnkål (nok til en person)

Extra virgin olivenolje (ca 2 ss)

Havsalt (et par klyper, eller til du synes det er salt nok)

Pepper (smak til)

Ønskelige krydder, feks chili, paprikakrydder (smak til)

Og en ingrediens som gjør det lille ekstra (og får det til å smake litt ostete):

Næringsgjær (så mye du vil ha)

Næringsgjær er et must have for meg og for mange veganere. Det er rett og slett inaktivt gjær, et gult pulver som gir en osteaktig smak på maten du bruker den i. Er også veldig næringsrikt, rik på B-vitaminer og annet som er bra.Næringsgjær får en tak i på enkelte helsekostbutikker, eller på nett der jeg som oftest bestiller. Til vanlig bestiller jeg den fra merket Now foods på Iherb.com men var tomt for det nå nylig og trengte mer fortest mulig så sa bestillte jeg via nettbutikken veganermat.no

 

(vanligvis bruker jeg en økologisk sitron, men hadde ikke det akkurat da jeg skulle lage denne porsjonen så da brukte jeg sitronsaft på flaske) Man kan også bruke lime. Havsaltet jeg brukte er lokalt utvunnet fra en øy i nærheten.

Det hellige begjær. :p

Framgangsmåte: Riv opp bladstykker av all grønnkålen, stilken skal man ikke ha med, legg grønnkålen i en bolle, bland inn olje,  sitronsaft og krydderne. Blandes godt, bruk helst hendene. 

Legges så utover stekebrett, ikke legg for mange på et brett da blir de dårligere stekt, bruk da om nødvendig flere  stekebrett.

Etter steking. Det hender ofte selv når jeg lager at chipsene blir litt for mye stekte. Trikset er å passe på å ikke bruke for hø temperatur og ikke la dem stå i ovnen mer enn angitt tid. Stekes som regel i ca 10-15 min påca 175 grader.

Så er det bare knaske og momse i vei!


 

 

 

 

 

> Har du prøvd grønnkålchips ?

 

// 

  

 

 

 • Mat den siste tiden ~  Som mange sikkert har skjønt er jeg ganske glad i mat, hihi. Men heldigvis spiser jeg alltid sunn mat utenom noe med sukker i av og til, slik som sjokolademelk fra alpro som jeg bare elsker. Og såklart vegansk, og vegansk mat er som regel alltid mye mer næringsrikt og sunnere enn et tradisjonelt norsk kosthold, hehe. Jeg spiser så og si aldri prossesert eller ferdig mat med mye tilsetninger lengre. Og det føles mye bedre.  Jeg føler ingen behov for å spise mat med masse sukker eller mettet  fett i som regel. Jeg kjøper meg  kanskje ferdig mat om jeg ikke har annet alternativ eller hvis jeg har dårlig tid eller hvis det er dårlige tilbud der jeg er, og da går jeg for de mest næringsrike alternativene. Det gir meg glede, tilfredstillelse og mening i å prøve å ha et godt  kosthold. Jeg har ikke alltid energi til å lage de mest avanserte og tidkrevende rettene men matlaging er noen av tingene jeg liker å gjøre i hverdagen, og ellers. Det er noe av det som gir meg mening og holder meg oppegående.  Finne nye oppskrifter, utvikle seg i matveien, det er kjempemorsomt og selvutviklende. Det er noe av det jeg klarer å gjøre i løpet av en dag. Nå har jeg ikke tatt bilder av absolutt alt jeg har spist men tenkte å legge ut litt bilder av noe av det jeg har lagd og spist i det siste. Jeg og kroppen min er glad i raw food, dvs, mye smoothier (ofte frokost), ukokt grøt, salater, frukt, bananis og raw kaker. Sistnevnte er kjempeartig og fint å lage, og spise med god samvittghet. Riktig alvemat <3

  Søtpotet er noe jeg er veldig glad i.Full av Vitamin A og betakaroten blant annet. Her hadde jeg lagd  bakt søtpotet med innhold som kikerter, vårløk, mais og hjemmelaget kryddersmør av Rapskokos plantemargarin.

  (Litt mye margarin/smør men dette er ikke hver dag, dessuten er det all plantbased)

  Hummus! Hummus er en velkjent klassiker på vegankjøkkenet. Og Hummus går det ofte i hos meg. Hummus er en slags paste laget av sammenkjørte kikerter, tahin (sesampaste), hvitløk, spisskummin, litt havsalt, pepper og sitron og gjerne litt extra virgin olivenolje. Brukte ofte å skjære opp grønnsakstaver å ha til eller bare bruke som pålegg. Oppskrift på hummus

   

  Ser litt rotete ut men en kjempegod salat jeg lagde. Quinoasalat med stekte tofubiter, marinert grønnkål, paprika. Noe jeg slengte sammen på 1,2,3.

  Chiapudding <3 Chiafrø er en type frø som har blitt ganske populære. Mye pga næringsverdien, de er proppfulle av gode fettsyrer, omega 3, protein og mange mineraler og vitaminer. Virkelig superfood. også er det så enkelt og godt å lage pudding av dem. Bare å viske sammen frøene med en plantemelk og gjerne ha litt søtning som stevia, lønnesirup oppi så har man en deilig, dessertlignende frokost. Jeg tåler imidlertid ikke ren kokosmelk så godt, blir fort kvalm av det så jeg prøver å finne ut hvilken annen plantemelk som passer godt. Mandelmelk er veldig bra. Tilsett hva en vil/har av frukt eller bær oppå.

  I ostara/påska lagde jeg en ny type rawkake jeg ikke har lagd før. Opprinnelig er det ikke en stor kake men små "bomber" eller cupcakecaker, men det gikk ann å lage den til en stor rundform kake så da gjorde jeg det. Veldig mye fett, men dog plantefett  fra kokosolje og nøtter i denne så det er ikke den verste å kose seg med  en sjelden gang. Fikk bare lyst å prøve den. Det er en peanøttsjokoladekake med bunn av mandler, hasselønøtter og litt salt. Fyll med peanøttsmør, dadler og litt kokosukker og sjokoladetopping med extra virgin kokosolje, rå kakaopulver og litt stevia, drysset noen salte peanøtter i den også. Oppskrift her fra Veganmisjonen, min desderte matbibel.

   

  Jeg har ikke så mye erfaring med pai og er egentlig elendig med type gjærbakst osv og prøver å holde meg unna veldig mye fint mel osv men av og til lager jeg noe med det, sånn inni mellom. Jeg har ikke glutenallergi. Prøvde meg på å lage vegansk pai etter denne oppskriften fra veganmisjonen. Inneholder kikertmel som masse istedefor egg, soyachunks/"kjøtt"boller av soya, tomat og brokkoli. Den ble veldig veldig god. Må lage større neste gang siden familien også likte den.

  Delvis improvisert thai curry. Elsker thai og indisk mat. Her strimlet paprika, sukkererter, purreløk, tofu, kokosmelk, rød currypaste, fullkornsris.

   

  Også lagde jeg meg årets første villmat i går. Det var en kjempefin vårdag så da bestemte jeg meg for å plukke litt av de ulike planteskuddene som har dukket opp allerede. Skvallerkålskudd, løvetannblader, og marikåpe med pynt av hestehov. Ellers er det røde bønner, tahinpaste, bringebær, lokalt havsalt (laget og utvunnet på den lokale vakre øya Gossen i området) pepper og dressing av limesaft. 

   

   

  ///
   

 • ~ Raw bringebærkake ~  Bestemte meg for å lage en raw kake her om dagen. Har laget et fåtalls rå kaker før, mest sjokoladekaker men til tross for at denne ikke ble perfekt er jeg kjempefornøyd med resultatet. Jeg fulgte oppskriften til siljesreise.com på Rå kirsebærskake, unntaket var at jeg ikke kunne finne kirsebær eller kirsebærspure på noen butikker her omkring, så da tok jeg rett og slett å brukte bringebær i stede, og det ble kjempegodt! Men neste gang skal jeg følge oppskrifta til punkt og prikke slik at det faktisk blir kirsebærskake, og få den til å se litt vakrere ut, og mindre rotete som denne er. Jeg elsker å lage raw kaker, og jeg håper det er noe jeg vil få til skikkelig bra til slutt.. jeg spiser så og si ikke noen kaker med sukker og såklart ikke med melk/fløte osv siden jeg er veganer. Så til slutt har jeg lyst til å spise mest rå kaker. Det var Janne  som først introduserte meg til raw-kake verdenen, etter jeg fikk smake en av de nydelige kakene hennes, da var jeg bergtatt! Denne kaka er først og fremst supersunn i forhold til vanlige kaker, den er vegansk, sukkerfri og glutenfri. Hadde ingen bær igjen til å pynte med så jeg improviserte å brukte mandler og rever sjokolade. Jeg gleder meg forsåvidt til å lage originalversjonen, den ser helt fantastisk god ut etter siljesreise sine bilder.

  Raw kake er også forsåvidt veldig enkelt å få til, så lenge man har food processor eller en god blender og har en del nøtter .For nøtter er viktig i slike type kaker, de utgjør en stor del av dem. På Iherb kan man kjøpe mengder med nøtter til en billig penge, noe jeg skal gjøre framover. Planlegger også å lage raw gulrotkake til 17.Mai, også etter Silje sin oppskrift. Jeg er stor fan av bloggen og maten hennes og har også tenkt å skaffe meg boka.

  Kaka falt i smak hos de som har smakt, både vegetarianer og ikke-vegetarianer, og fremdeles er det et par stykker igjen, mm. Smaken ble ikke perfekt men den var utrolig god.


  > Har du laget noen raw kaker tidligere ?

   

   
 • Les mer i arkivet Mars 2018 Februar 2018 Juni 2016
  Marina Aurora

  Marina Aurora

  Jeg er Marina, en liten huldre/alveskapning som på en eller annen måte har forfjamse seg inn i menneskers samfunn. Jeg bestemte meg for å ha denne bloggen oppe for å skrive litt om det som opptar meg, om det som bringer glede og lys i dagene mine, om turer og naturopplevelser som gir meg mye mening og alt annet jeg kommer på og føler for. Jeg sliter for tiden med mye fysiske og plagsomme symtomer, og utmattelse som mest sannsylig og med høy sikkerhet er den trassige tilstanden M.E. Derfor tenkte jeg å holde oppe denne bloggen for å få ut litt som ligger på hjertet eller skrivetrang i tider jeg ikke klarer å gjøre alt for mye annet eller når jeg ikke føler meg på topp. Jeg har gode dager og dårlige dager og de gode dagene setter jeg pris på mer enn noe annet. Jeg er ellers veldig intressert i historie, kultur, kunst, folklore, vegansk mat, musikk, naturen og turopplevelser, dyr, hekseri og mye annet. ~

  Follow on Bloglovin

  Kategorier


  Blogg Diverse Film og Litteratur Historiske opplevelser Kreativitet og kunst Mat og oppskrifter Natur Om meg Personlig Turer og naturopplevelser Veganisme

  Arkiv


  Mars 2018 Februar 2018 Juni 2016 Mai 2016 April 2016 Mars 2016 Desember 2014 Juli 2014 Mai 2014 April 2014

  Siste innlegg


  Du vet ikke hvor sterk du er før å være sterk er det eneste valget du har Hestehov i Februar Tilbake igjen Sunnere Vegansk Snacks: Grønnkålchips 190616 17 Mai 050516 Oppdatering ~ Loppemarkedfunn ~ Smerter ~ De første ville vekstene og i det siste Ikke den jeg er

  Lenker


  blogg.no Få din egen blogg!

  Design


  Ina Anjuta

  Annonse